Kokonniemi ja sen tarjoamat aktiviteetit

Kokonniemi on monipuolinen, ympärivuotinen urheilukeskus, joka sijaitsee vain kivenheiton päässä Porvoon keskustasta. Kokonniemen alueen omistaa Porvoon kaupunki, mutta keskuksen toiminnasta vastaa perheyritys Oy Kokonsport Ab. Talviaikaan keskuksessa on mahdollista lasketella, lumilautailla tai hiihtää, ja kesäaikaan sieltä löytyy esimerkiksi hauska bikepark, joka antaa mahdollisuuden maastopyöräilyyn laskettelurinteille tehdyillä reiteillä. Kokonniemi on hyvin suosittu ulkoilu- ja urheilupaikka, josta löytyy jokaiselle jotain.

Talven riemut

Kokonniemessä on laskettu mäkeä jo 1940-luvulta saakka ja nykyään siellä voi lasketella ja lumilautailla läpi koko talven. Keskuksen rinnealue on hyvin hoidettu ja kokoonsa nähden monipuolinen. Rinteitä alueelta löytyy yhteensä kuusi kappaletta ja hissejä viisi. Kokonniemen pisin rinne on 550 metrin pituinen ja alueen suosituimmaksi rinteeksi on muodostunut perherinne, joka on pituudeltaan 420 metriä. Suurin korkeusero Kokonniemessä on 63 metriä.

Kokonniemeen kannattaa lähteä laskettelemaan, vaikka aiempaa kokemusta ei olisikaan. Keskus tarjoaa hiihtokoulua sekä kurssimuodossa että yksityistunteina. Kurssivaihtoehtoja on lapsille ja nuorille tarjolla neljä. Skidi Werneri on 4-vuotiaille suunnattu kahden päivän laskettelukurssi, jossa tutustutaan leikkimielisesti laskettelun saloihin. Viisi päivää kestävällä LumiWerneri-kurssilla opetellaan muun muassa hallitsemaan vauhtia ja pysähtymään. Lumilautailua pääsee opettelemaan Kokonniemen 5 päivää kestävällä LautaWerneri-kurssilla ja VauhtiWerneri-kurssi sopii niille, joilta laskettelutaitoja jo löytyy.

Hinnat ja välinevuokraus

Kokonniemessä on tarjolla monta eri hissilipputyyppiä. Jos laskettelu kestää alle 4 tuntia, voi olla kannattavaa ostaa niin kutsuttu tuntilippu. Tuntilippujen hinnat ovat 23-29 euroa riippuen siitä, monenko tunnin lipusta on kyse. Päivälippu maksaa 30 euroa ja ilta-aikaan Kokonniemeen pääsee laskettelemaan 25 euron hintaan. Ahkerasti lasketteleva asiakas voi ostaa Kokonniemestä myös 7 kerran kortin 180 eurolla tai kausikortin 360 euron hintaan.

Kokonniemestä voi vuokrata lasketteluvälineitä suhteellisen edulliseen hintaan. Yhden päivän laskettelusetti, lumilautasetti tai telemark-setti kustantaa asiakkaalle 25 euroa. Skibike-setin voi vuokrata 27 euron päivähintaan ja murtomaahiihtoon tarkoitetun suksisetin saa lainaksi 25 eurolla. Paketteihin sisältyy kypärä, monot, sukset tai lumilauta ja suksisetteihin myös sauvat. Kokonniemestä voi vuokrata välineitä myös erikseen ja tällöin vuokraushintaan sisältyy kenkien ja suksien tai laudan säätö veloituksetta.

Kesäaktiviteetit

Kesäaikaan Kokonniemessä toimii Bikepark, jossa voi harrastaa alamäkiajoa, eli niin kutsuttua hissipyöräilyä. Hissipyöräily on maastopyöräilyä, jossa laskettelurinteen huipulle mennään hissillä ja alas tullaan merkittyä reittiä pitkin maastopyörällä. Alamäkiajo on vaativa ja vauhdikas urheilulaji ja se on ollut hyvin suosittu jo 1970-luvulta lähtien, jolloin laji tiettävästi kehitettiin. Kokonniemestä löytyy hissipyöräilyä varten vuosittain noin 8-10 erilaista ja eritasoista reittiä.

Kokonniemi sijaitsee aivan Porvoonjoen tuntumassa ja sieltä onkin kätevä lähteä kesäaikaan vaikka tunnelmalliselle melontaretkelle. Porvoonjoki tarjoaa monenlaista nähtävää vaihtelevan jokimaisemansa, runsaan linnustonsa sekä historiallisten käyntikohteidensa vuoksi. Keskuksesta voi vuokrata itselleen kajakin jopa viikoksi, joten kokeneimmat melojat voivat siinä ajassa meloa koko Porvoonjoen 90 kilometrin pituisen melontareitin. Kokonniemen alueelta voi lähteä myös rentouttavalle metsäretkelle tai vaikka lyhyelle vaellukselle.

Kesä ja välinevuokraus

Bikeparkista on mahdollista vuokrata alamäkiajoon tarvittavia välineitä. Aikuisten downhill-pyörän saa neljäksi tunniksi käyttöönsä 42 euron hintaan ja lasten alamäkipyörän vuokra samalle ajalle on 30 euroa. Keskus vuokraa myös alamäkiajossa tarpeellisia suojavarusteita joko erikseen tai edullisena 20 euron pakettina. Erikseen vuokrattuna varusteiden hinnat neljäksi tunniksi ovat: kypärä 9 euroa, ylävartalosuoja 9 euroa, suojahanskat ja lasit 5 euroa, polvisuojat 8 euroa ja kyynärpääsuojat 8 euroa.

Jos suunnitelmissa on melontaretki Porvoonjoella, voi tähän tarkoitukseen tarvittavat välineet vuokrata kätevästi Kokonniemestä. Kahden tunnin kajakkivuokra kustantaa asiakkaalle 20 euroa. Kokonaisen päivän vuokra on 40 euroa ja viikonlopuksi kajakin voi vuokrata 80 euron hintaan. Kajakin vuokraaminen viikoksi maksaa Kokonniemessä 150 euroa. Kaikkiin vuokraushintoihin sisältyy kajakki ja sen käyttöön tarvittavat lisävarusteet, tosin poikkeuksena märkäpuvut, joita Kokonniemestä ei voi vuokrata.

Tapahtumat yrityksille ja koululaisille

Kokonniemi on mukava paikka lähteä viettämään yrityksen virkistyspäivää. Tähän tarkoitukseen on keskus koonnut erilaisia aktiviteettipaketteja päivän suunnittelua helpottamaan. Ryhmän laskettelupaketti sisältää varusteet maksimissaan 15 henkilölle, lämmintä juotavaa sekä 2 tuntia laskettelua. Jokivarren kisat -ohjelmassa muodostetaan joukkueita, jotka kisaavat erilaisissa haastavissa tehtävissä. Kisalajeina Jokivarren kisoissa voi olla esimerkiksi tulentekoa tai suopunginheittoa sekä erilaisia viestitehtäviä ja aivopähkinöitä. Jokivarren kisat ovat hyvä tapa tiivistää työporukan yhteishenkeä.

Kokonniemi tarjoaa upeat puitteet koululaisten talvisiin retkipäiviin. Keskus tarjoaa kouluryhmille edulliset hinnat lasketteluun ja välinevuokriin ja saatavilla on myös hiihdonopettaja. Kokonniemi tekee yhteistyötä Kaj Forsblom Linja -nimisen kuljetusyhtiön kanssa, joka takaa koululaisten kuljetuksen paikalle turvallisesti ja kohtuulliseen hintaan. Ruokailukin on tehty kouluryhmille helpoksi; koululaiset voivat joko syödä omia eväitään terassilla tai ruoat voi etukäteen tilata rinneravintolasta erikoishintaan.

Erikoista Kokonniemen laskettelukeskuksessa

Mainittavan arvoista Kokonniemessä on se, että esteettömään kulkuun on kiinnitetty alueella hyvin paljon huomiota. Keskus onkin erityisryhmien suuressa suosiossa. Alueella ei ole lainkaan epätavallista nähdä esimerkiksi pyörätuolin avulla liikkuvia henkilöitä laskemassa monoskin kanssa, sillä Kokonniemi on kerännyt kovasti kehuja soveltavaan lasketteluun sopivista rinteistään. Lisäksi henkilökunnan antama erinomainen palvelu, esteettömät saniteettitilat sekä positiivinen yleinen ilmapiiri tuovat keskukselle kiitosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *